SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Yıldızlararası Zirve Ödülleri’ verildi

‘Yıldızlararası Zirve Ödülleri’ verildi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 06:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 06:57
Kaynak: Haber Merkezi
Bursatarafsiz.com
‘Yıldızlararası Zirve Ödülleri’ verildi

Bu yıl ilki düzenlenen, ‘Yıldızlararası Zirve Ödülleri’ verildi. Bu kapsamda; Yıldız Teknopark ev sahipliğinde, 15 kategoride 50’den fazla firma ödüllendirildi.
YTÜ Yıldız Teknopark tarafından düzenlenen Yıldızlararası Zirve Ödülleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Program YTÜ Yıldız Teknopark tanıtım videosu gösterimiyle başlarken, açılış konuşmalarının ardından Ar-Ge’nin yıldızı, indeksin yıldızı, ticarileşen ürün yıldızı, ihracatın yıldızı, fikri mülkiyet yıldızı, sürdürülebilirlik yıldızı gibi kategorilerde 50’den fazla firmaya ödül verildi. Ödül törenine, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, YTÜ Rektör Yardımcıları, YTÜ Yıldız Teknopark firmaları ve davetliler katıldı.

“165 bin mezuna dünyanın her yerinde rastlayabilirsiniz”
Programın açılış konuşmasını yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 113 yıldır mühendisler, mimarlar yetiştirdiklerini belirterek “Son 20 yıldır bizim en üstün yeteneğimiz sadece bu değil. Biz bir Ar-Ge üniversitesiyiz. Ama Ar-Ge’yi de modası geçmiş bir konsept olarak buluyoruz. Onun yerine araştırma, inovasyon, teknoloji ve ticarileştirme yaptığımızı iddia ediyoruz. Bunu da çok iyi yapıyoruz. Yani sonunda ticarileşmeyen herhangi bir Ar-Ge çalışmasının sonuca odaklanmadığı, ulaşmadığına inanıyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Bunu çok iyi yapan birkaç üniversiteden bir tanesiyiz. 165 bin mezuna dünyanın her yerinde rastlayabilirsiniz. 42 bin öğrencimiz var. Lisans öğrencilerinden başlıyor, doktora öğrencilerine, post doktoralara kadar hepsi Ar-Ge’nin içerisinde. Girişimci bir üniversiteyiz. Öğrencilere ve akademisyenlere en çok şirket kuran bir üniversitesiyiz. Çözüm odaklıyız. Yıldız Teknik Üniversitesi deyince sanayide hemen tornavidayı anahtarı eline alan düşünmeden o problemin göbeğine atlayan mezunlarımız var. Çok eskiden bu küçümsenirdi. Bu bizim yükselen değerimiz. Bunun sayesinde Türkiye’nin en büyük Teknoparkına ulaştık” dedi.

“Türkiye’nin en büyüğüz”
Yıldız Teknopark da 700 şirket ve toplamda 17 bin çalışanın olduğunu aktaran Yılmaz, “19 milyar dolar değerleme. 700 şirketi tek tek toplayın, değerleme yapın. Muhteşem bir büyüklük. Büyük bir ekosistemi düşünün. Türkiye’nin en büyüğüz. Ama aslında tüm Türkiye’yi de topluyoruz. Bir huni şeklinde en doğudan Gaziantep’ten, Ankara’dan, Kayseri’den, Sivas’tan da bütün bu ekosistem buraya doğru akıyor. Şu anda en seçilmiş ekip burada. Gaziantep’ten, Kayseri’den, Ankara’dan gelmiş girişimciler de buraya doğru akıyor. En iyi yaptığımız işlerden bir tanesi de bu. Biz Türkiye’yi toparlıyoruz. Bunu ekosistemin göbeğine getiriyoruz. Artık son 10 yıldır bu işin merkezi Yıldız Teknik Üniversitesidir” şeklinde konuştu.

“6 binden fazla projeyi tamamlamış durumdayız”
Programda konuşan YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “Şu anda 700’den fazla şirketimiz var. Bin 400 tane proje yürütülüyor. Yıldız Teknopark kurulduğundan bugüne kadar 2 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirmiş durumda. Yine 620’den fazla patent ve bugüne kadar 6 binden fazla projeyi tamamlamış durumdayız. Bölgesinde lider, globalde söz sahibi misyonuyla hareket ediyoruz. Silikon Vadisi’ndeki başlatılan adım sonrasında Dubai, Taşkent ve Londra devamlı merkezlerimizi Amsterdam ve Berlin olarak devam ettiriyoruz. Globalde söz sahibi olma vizyonumuzu açıkçası sadece biz söylemiyoruz. Yine geldiğimizde ‘Biz çok güzel bir girişimcilik faaliyetinde bulunuyoruz. Kuluçkamız çok iyi. Bunu globale taşıyacak bir mekanizma yok mu? varsa neden başvurmuyoruz’ dedim. Sonrasında gerekli aksiyonları aldık ve dünya üzerindeki bin 800 girişimci kuluçka merkezinin değerlendiren UBI Global sonuçlarına göre ilk 10’da yer aldık. Yani iddiamızı kanıtlayarak globalde de söz sahibi olduğumuzu göstermiş olduk.
Globalde YTU Startup House olarak markalaştıklarını belirten Tanışman sözlerine şunları ekledi:
“Burası ezber bozanların sahnesi. Yani nihayetinde genelde hep böyle belli alanlarda hapsedilen bir yapı bize yetmiyor. Startup House, girişimci kuluçka merkezi zaten dünya üzerinde kendisini ispat etmiş durumda. Startup House da bir metafor da kullanıyoruz. Üniversitemizin ve bizim de slogonumuzda yer alan yıldızımız 10’lu. Beş artı beş diyoruz. Beş yurt içinde beş de yurt dışında olmak üzere ofislerle ve oradaki çalışma imkanlarıyla bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Aslında biz büyük bir kulüp kuruyoruz. Yani o bahsettiği topluluğu yönetmek adına büyük bir kulüp yapısına bürünüyoruz. Bu kulübün beş tane lokasyonu İstanbul’da. Beş lokasyonu da globalde olmak üzere bir hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Ben geçmiş ve gelecek bir parça olsun anlatmaya çalıştım ama hep beraber bu ekosistem sistem içerisinde yaşıyoruz. Bize bu gururu yaşattığınız için herkese tekrar teşekkür ediyorum.”
Ödül alan firmalar
AR-GE’nin Yıldızı Kategorisi:
Dcıpher Turkey
Appnation
7 Mobile
Codeway
FBT
Akinon
İndeksin Yıldızı Kategorisi:
Suden Machines
Patika Dev
T-rupt Teknoloji
Kartaca
İ2İ
Bilge Adam
Ticarileşen Ürün Yıldızı Kategorisi:
IDX Havacılık Çözümleri
Alotech
Uyumsoft Kurumsal
Octet
Doping Bilişim
Kafein
İhracatın Yıldızı Kategorisi:
Wizard
Centra Uzman
Ayasis
FEV Türkiye
Etiya
Fikri Mülkiyet Yıldızı Kategorisi:
Tusaş
Compugroup
Neutec Ar-Ge
Sürdülebilirlik Yıldızı Kategorisi:
Artemis Arıtım
STL Solar
Mighty Buildings
Mobilite Teknolojileri Yıldızı Kategorisi:
Evry
Leo Drive
Robeff
Oyun Teknolojileri Yıldızı Kategorisi:
Bigger Oyun
Supergears Oyun
Motion Blur
Zirvedeki Kadın Yıldız Kategorisi:
Plastic Move
Biolive
Sense
Akademik Grişimci Yıldızı Kategorisi:
Ascast
Chemtox
Aelur
Ekosisteme Yıldızlı Katkı Kategorisi:
Sektörsoft Yazılım
Bina İncubator
Acun Global
Geleceğin Yıldızlı Unicornu Kategorisi:
Clock Wizard
Bitexen
Papara
İhracatın Kutup Yıldızı Kategorisi:
Codeway
Ar-Ge’nin Kutup Yıldızı Kategorisi:
Etiya
YILDIZ Özel Ödülleri:
YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Kamalı
Aytaç Medya CEO’su - Aytaç Ağdağ
MICROSOFT Digital Native and Startups Partnership Lead - Buket Nazlıcan
GOOGLE Country Channel Leader - Dr. Serhan Yılmaz
Gazeteci - Hakan Çelik
Ziraat Teknoloji Genel Müdürü - Bayram Tuzcu
HALKBANK Genel Müdürü - Osman Arslan
Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı - Yüksel Gök









Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.