SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaliteli eğitimin bedeli

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2024 22:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 22:13

Özel üniversiteler, kaliteli eğitim ve sunulan imkanlarla öğrencilerin tercih sebebi oluyor. Ancak, bu üniversitelerde eğitim almak için servet dökmeniz gerekiyor.

Özel üniversitelerin yüksek ücretleri, sıklıkla sundukları imkanlar ve eğitim kalitesiyle örtüşmeyebiliyor ve öğrencilere vaat ettikleri bireysel ilgi, modern kampüs olanakları ve sosyal aktivitelerin çoğunu eksik sunabiliyor.

Vatandaşlar, evlatlarının kariyerlerinde daha iyi yerlere gelebilmesi için Türkiye’de yüksek prestije sahip üniversiteleri tercih ediyor. Peki, öğrenciler istenilen kalitede eğitim görebiliyor mu?

Bunun cevabını birçoğumuz biliyoruzdur: Özel üniversitelerdeki öğretmenlerin verdiği dersler yetersiz kalmasının yanı sıra, kuruma ödenen fahiş fiyatlar da cep yakıyor.

Günümüz Türkiye koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda, Türk özel üniversitelerinin 0'ye varan zamların yaptığı ortamda, öğrenciler ve aileleri okula ödeyecekleri yüksek ücretleri kara kara düşünüyor.
Artık kaliteli eğitim almanın "yüksek ücretler" ödemeyi gerektirdiğinin anlaşıldığı bir ortamda, öğrenciler kendilerine yaptıkları yatırımın karşılığını sorgular hale geldi.

Sunulan imkanlar ve eğitim kalitesinden memnun olmayan öğrenciler, ödedikleri yüksek ücretlerin karşılığını talep etmekte haklı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.