SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulak Burun Boğaz Neye Bakar?

İşitme, denge, koku ve tat alma gibi duyu organlarının yanı sıra ses ve konuşma, solunum ve yutma fonksiyonlarındaki bozukluklar, yüz ve boyunda kazalar, şekil bozuklukları ve tümörler sonucu oluşan şekil bozuklukları incelenir.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
Kulak Burun Boğaz Neye Bakar?

KBB hastalıkları; kulakları, burnu, boğazı, baş ve boyun bölgesini etkileyen hastalıklardır. Bunlar arasında rinit (nezle), tonsilit (bademcik enfeksiyonu), orta kulak iltihabı, farenjit, kulak çınlaması ve işitme sorunları bulunmaktadır. Kulak, burun ve boğaz hastalıklarına; virüsler, bakteriler, mantarlar ya da alerjiler neden olabilmektedir. Hastalığın türüne bağlı olarak tedaviler farklılık gösterebilmektedir.

Kulak burun boğaz (KBB) hastalıkları nelerdir?Kulak hastalıkları ve tedavisi

Kulak enfeksiyonları (dış kulak ve orta kulak), baş dönmesi (vertigo tedavisi), timpanoplasti (kulak zarı ameliyatı), tinnitus tedavisi ( kulak çınlaması), işitme kaybı tanı ve tedavisi (odyometri), Meniere hastalığı, otoskleroz, kolesteatom, kulakta aşırı kir oluşumu, akustik nörinom, kulak nezlesi ve kulakta sıvı toplanması şeklinde sıralanabilir.

Genel KBB VE Pediatrik KBB nedir?

Genel KBB: Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü’nde tanı- tedavi ve takipleri gerçekleştirilen başlıca KBB hastalıkları ve baş boyun cerrahisi tedavileri şu şekildedir:

Pediatrik KBB: Bebek ve çocuklarda görülen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları KBB uzmanları tarafından tedavi edilmektedir. Bölümlerimizde bebek ve çocukların; bademcik ameliyatları, geniz eti ameliyatları ve kulak tüpü takılması ameliyatları başarı ile yapılmaktadır.

Burun hastalıkları ve tedavisi

Kronik burun tıkanıklıkları, sinüs hastalıkları, alerjik ve alerjik olmayan rinitler (nezleler), nazal polipler (burun polibi), burun estetiği (rinoplasti, septorinoplasti), koku duyusu kaybı, gözyaşı sisteminin burunla ilgili kısımlarının hastalık ve tedavileri, burun ve buruna komşu bölgelerin kitle ve tümörleri ile kötü huylu tümörleri de burun hastalıkları arasında sayılabilir.

Baş-boyun hastalıkları ve tedavisi

Bademcik enfeksiyonu, larenjit,  faranjit, geniz eti, tükürük bezi taşları ve tümörleri, baş-boyun bölgesi iyi huylu tümörleri, baş- boyun bölgesi kanserleri, gırtlak (larenks) kanseri, ağız boşluğu kanseri, tükürük bezi hastalıkları, tiroid hastalıkları, ses hastalıkları, uyku hastalıkları, obstrüktif uyku apnesi baş boyun hastalıkları arasında bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.