UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final birinci maçları tamamlandı

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final birinci maçları tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 22:24
Bursatarafsiz.com

UEFA Avrupa Ligi yarı final birinci maçında İtalya Serie A grubu Roma, alanında Almanya Bundesliga temsilcisi Bayer Leverkusen’i konuk etti.

Olimpico Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Fransız hakem François Letexier yönetti. Letexier’in yardımcılıklarını ise Cyril Mugnier ile Mehdi Rahmouni üstlendi.

Çekişmeli geçen müsabakayı konuk takım Bayer Leverkusen 2-0 kazandı. Almanya temsilcisine galibiyeti getiren golleri 28’inci dakikada Florian Wirtz ile 73'üncü dakikada Robert Andrich kaydetti. Bu sonucun akabinde Bayer Leverkusen, final için avantajı kaptı.

Öte yandan Roma forması giyen ulusal oyuncu Zeki Çelik bir evvelki cinste Milan gayretinde gördüğü kırmızı kart sebebiyle Bayer Leverkusen karşısında forma giyemedi.

Bu eşleşmenin rövanşı 9 Mayıs Perşembe günü Bayer Leverkusen’in mesken sahipliğinde BayArena’da oynanacak.

FRANSA’DA KAZANAN ÇIKMADIGecenin öteki gayreti ise Fransa Ligue 1 temsilcisi Marsilya ile İtalya Serie A takımı Atalanta ortasında oynandı.

Marsilya’nın mesken sahipliğinde Velodrome Stadyumu’nda oynanan müsabakada Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert düdük çaldı. Siebert’in yardımcılıklarını ise Jan Seidel ile Rafael Foltyn yaptı.

Karşılıklı durumlarla geçen çaba 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Mesken sahibi grubun golü 20’nci dakikada Chancel Mbemba’dan gelirken, konuk grup Atalanta’nın golünü ise 11’inci dakikada Gianluca Scamacca kaydetti.

Rövanş uğraşı 9 Mayıs Perşembe günü Atalanta’nın konut sahipliğinde Gewiss Stadyumu’nda oynanacak.